moto
Vinařství Pod horou Bořetice

Vinařství Vinařství

Vinařství Pod horou

Tradice a láska k vínu v krajině slunné Moravy

Ve vinařství zpracováváme pro výrobu přívlastkových a jakostních vín hrozny výhradně vlastní produkce pěstované na 4ha vinic. Ročně vyrobíme okolo pěti až patnácti tisíc lahví vín. Pro výrobu sudových vín používáme hrozny od našich stálých dodavatelů.

Při zpracování hroznů dodržujeme tradiční technologické postupy obohacené novými zkušenostmi a moderními trendy. Sklízení hroznů provádíme postupně dle potřebné vyzrálosti daných odrůd a to ručně do málo objemových přepravek, aby nedošlo k poškození hroznů před dalším zpracováním. Při zpracovávání hroznů se snažíme používat výhradně prostředky z přírodních zdrojů.

V roce 2009 jsme technologii rožšířili o řízené kvašení a křemelinovou filtraci. Technologie řízeného kvašení nám umožňuje regulovat teplotu při kvašení bílých moštů a tím v nich udržet více aromatických látek. U vín s vysokou cukernatostí docílit ochlazením moštu zastavení kvašení a tím v přívlastkových vínech zanechat požadovaný zbytkový cukr.

Vína jsou filtrována křemelinovou filtrací. Tato technologie umožňující čistění vín, je velice šetrná a při samotné filtraci nedochází k ovlivnění barvy, vůně či chuti vína.

K Vám se poté dostávají jedinečná vína s originálním původem a vlastním rukopisem vinaře.